VALPARNA HAR KOMMIT 5 HANAR OCH 3 TIKAR

IMG_0305Rekord? Rosa fick 8 valpar

Charlie Bay King Charles David

david 

Charlie Bay King Haakon

DSC_1446

------------- Min Avelsstrategi ----------

 

Jag följer alltid djurskyddsverkets, SKK:s och rasklubbens avelspolicy.

Jag har också egna tankar kring min uppfödning på King Charles Spaniel.

 Jag försöker ta till mig av vad de erfarna uppfödarna i rasens hemland England har kommit fram till

King Charles Spaniel har funnits i flera hundra år , det ser jag som att man skall ta lärdom av de gamla uppfödarna för att behålla dess rastypiska detaljer, samtidigt skall man vara medveten omvad forskarna idag kommit fram till då det gäller nedärvning av sjukdomar.

Alla tilltänkta avelshanar och tikar genomgår besiktning hos veterinär med specialistkompetens före parning, det innebär generellt hälsostatus samt hjärtsttus..

Då jag hållit på ett antal år och fått fram hundar som blivit "gamla" och friska vill jag gärna fortsätta med deras avkommor. De kombinationer som nu är gjorda -lite äldre hundari kombination med yngre tror och hoppas jag kan tillföra rasen något positivt. 

ring eller maila för info 00463540623 , lise-lottepersson@surfia.nu

Charlie Bay Queen Henrietta

DSC_1439

Soul Ful Face A`Nemorosa

DSC_1439

-------------- Mina Valpar ----------

 

Veckan före valpning är tiken ock hennes förestående arbete det centrala i min kennel. Tiken får den omvårdnad hon själklart behöver, hon är i en känslig fas.

När valpningen så är fullbordad, ser jag till att tiken känner sig harmonisk och tillfreds med valplådan och omgivningen. Det skall vara varmt och skönt och de skall ha lugn och ro. Inga främmande besök hos valparna de första veckorna. 

Kärlek,, omvårdnad och tidig nära människokontakt ger harmoniska och mentalt stabila hundar.

Alla "mina" valpar skall komma till familjer som är värdiga att ta hand om en King Charles Spaniel, det är den svåraste delen i min kennelverksamhet. Jag vill känna mig trygg då jag överlämnar den lilla valpen som flyttar från sin familj och sina syskon. Det är mitt ansvar.

Lise-Lotte